Arvio: Maisema kuultaa läpi, HS KULTTUURI 31.10.2012

Posted by on Oct 31, 2012 in Arviot, NEWS

GK4297

Kuvat. Tamara Piilola (s. 1977) ilahdutti komeilla maalauksilla Sara Hildénin taidemuseossa olleessa ryhmänäyttelyssä vuonna 2010. Nyt Korjaamo Galleriassa on esillä samoilla linjoilla jatkava yksityisnäyttely.

Piilolan vahvuus on sommittelu, joka perustuu toistoon ja runsauteen. Hän täyttää maalauksen pinnan samankaltaisilla muodoilla. Tyylikeino on tehokas mutta välillä monotoninen. Tylsäksi se muuttuu vain parissa teoksessa, jotka ovat muutoinkin ylityöstettyjä.

Piilola maalaa ohuilla väreillä ja antaa valkoisen taustan kuultaa ja näkyä. Hänen teoksiensa estetiikka on vahvasti kiinni valokuvan ilmaisukeinoissa.

Luontoaiheet tekevät eron muiden valokuvapohjaista maalaamista tekevien taiteilijoiden teoksiin, joita yleensä yhdistävät ihmisaiheet.

Ihmisiä ei löydy myöskään Korjaamo Gallerian studiosta. Siellä on esillä Maria Putaansuun (s. 1980) yhtenäinen ja tyylikäs valokuvasarja hukkakulmista.

Ne ovat niin sanottua epätilaa. Ostoskeskuksiin jääneitä nurkkauksia, joilla ei ole mietittyä funktiota vaan jälkikäteen keksitty tarkoitus.

Veikko Halmetoja

http://www.hs.fi/arviot/näyttely/a1351574833787